В июне 1 кг помидоров стоил 60 рублей В июле цена повысилась на 20% а в августе ещё на 10% сколько рублей стоил 1 кг помидоров после повышения цены в

В июне 1 кг помидоров стоил 60 рублей В июле цена повысилась на 20% а в августе ещё на 10% сколько рублей стоил 1 кг помидоров после повышения цены в

  • 20%от 60-12
    10%от60-10
    60+12+10=72
  • Всего повысилась на 30 %
    значит, 60р - 100%, х - 130%
    х = 60*130/100= 78р стоил 1 кг помидоров в августе

Знайдіть значення вираз (1 4/5 + 1/4) * 200

Знайдіть значення вираз (1 4/5 + 1/4) * 200

  • Одна ціла 4/5 (1 4/5 + 1/4) = 9/5 + 1/4 спільний знаменник 20 = 36/20 + 5/20 = 41/20
    41/20 * 200/1 = скорочуємо і виходить 410
  • (1 4/5 + 1/4) * 200 =
    Наводимо обидві дроби до спільного знаменника першу домножаем на 4 а другу на 5 отримуємо:
    (36/20 + 5/20) * 200 = 41 * 200/20 = 41 * 10 = 410

Розв’яжіть рівняння 3 x в квадраті плюс 10 Ікс плюс 7 дорівнює нулю

Розв'яжіть рівняння 3 x в квадраті плюс 10 Ікс плюс 7 дорівнює нулю

  • 3x (2) + 10x + 7 = 0
    d = 10 (2) -4 * 3 * 7 = 100-84 = 16
    Корінь з 16 = 4
    x1 = -10 + 4/6 = -6 / 6 = -1
    x2 = -10-4 / 6 = -14 / 6 = -7 / 3
    Відповідь: x1 = -1, X2 = 7 третіх 3
  • За діскріменанту 3х ^ 2 + 10x + 7 = 0
    a = 3
    b = 10
    c = 7
    D = 100-4 * 7 * 3 = 100 - 84 = 16
    sqrt16= 4
    x =frac {-10 - 4} {6}= -2frac {1} {3}
    x =frac {- 10 +4} {6}= - 1

Розв'яжіть рівняння 3 x в квадраті плюс 10 Ікс плюс 7 дорівнює нулю

Спростіть вираз: ctg2a-ctga

Спростіть вираз: ctg2a-ctga

  • Рішення))))))))))))))

Спростіть вираз: ctg2a-ctga

  • -1 / sin2a
    Рішення:
    Застосуємо формули:а) ctga = cosa / sina;б) ctg2a = cos2a / sin2a.Модифікуємо вираз і наведемо дроби до спільного знаменника:ctg2a- ctga = cos2a / sin2a- cosa / sina = (cos2asina- cosasin2a) / sin2asina.
    У чисельнику застосуємо формулу синуса різниці двох кутів: sin (-) = sin cos - cos sin
    отримуємо:sin (a - 2a) / sin2asina = -sina / sin2asina = -1 / sin2a, - тут скоротили чисельник і знаменник наsina.
  • ОДНА ВТОРАЯ УМНОЖИТ НА КОРЕНЬ 196 ПЛЮС 1,5УМНОЖИТЬ НА КОРЕНЬ 0,36

    ОДНА ВТОРАЯ УМНОЖИТ НА КОРЕНЬ 196 ПЛЮС 1,5УМНОЖИТЬ НА КОРЕНЬ 0,36

    • Корень из 196 это 14
      корень из 0,36 это 0,6
      Получается,
      1/2*14+1,5*0,6=7+0,9=7,9
    •  frac{1}{2} *196+1,5*0,36= 0,5*14+1,5*0,6=7,9
      Откуда 0,5 я разделила 1 : 2= 0,5
      14 это196
      0,6 это 0,36