Aluat alunecos pentru găluște

Aluat alunecos pentru găluște

aluat clasic pentru găluște și legume, ouă și produse lactate, nu este adăugat pentru a menține textura dorită: nu prea strans, dar nu pierde, se fierbe ușor aluat moale, care poate păstra orice umplutură și, astfel, să completeze gustul. În ciuda faptului că aluatul este sărac, el este încă mai există diferite variante de rețete, care vor fi dedicate acestui material.

Aluat alunecos pentru cartofi cu găluște

Așa cum am scris mai devreme, în realitate, nu există nici o diferență care dintre topping-uri pe care o alegeți să utilizați pentru test, dar galustele cu cartofi necesită o atenție deosebită deoarece umplerea pyurirovannaya este ținut în prea rău un aluat moale. Odată ce găluște de date pregătite în special cu cartofi, deoarece lichidul din aluat se va bulion de cartofi.

ingrediente:

 • făină - 320 g;
 • cartof - 190 ml;
 • ulei vegetal - 35 ml.

preparare

Dacă nu sunteți complet sigur în ceea ce privește calitatea făinii utilizate, atunci o pre-satinați pentru a scăpa de orice particule mari. La făina cusută, adăugați un vârf de sare și amestecați totul împreună. Decocția este mai bine să se ia o temperatură caldă, deoarece va umfla filamentele de gluten, care la rândul lor vor asigura un aluat destul de dens, dar nu din cauciuc. După decoctarea se toarnă uleiul. Amestecarea, aluatul este lăsat să se odihnească pentru timpul de pregătire al umplerii, și numai apoi se procedează la rulare și formare.

Creșterea rădăcinii pentru vareni

Acest aluat se numește cremă datorită faptului că în timpul pregătirii făinii nu este umplută cu apă curată, ci cu apă fiartă. Făina însăși în acest caz absoarbe imediat umiditatea și se umflă, astfel că aluatul este suplu și confortabil pentru a lucra, păstrând bine forma.

ingrediente:

 • făină - 220 g;
 • ulei vegetal - 45 ml;
 • apă fierbinte - 230 ml.

preparare

După cernerea făinii, amestecați-o cu un vârf de sare și turnați apă fiartă. După ce fierbeți apă, adăugați ulei de gătit, apoi amestecați toate ingredientele cu o spatulă din lemn, până când veți obține bucăți de diferite dimensiuni. În acest stadiu, aluatul este lăsat să se răcească până când devine confortabil cu el. Apoi toate bucățile sunt colectate împreună și amestecate bine.

Lean aluat pentru găluște de varză - rețetă

Dacă vă place vareniki cu aburi, pregătiți aluatul pentru această rețetă adăugând drojdie. În timpul opăririi, aluatul va crește semnificativ în volum și va deveni mult mai luminos.

ingrediente:

 • apă - 275 ml;
 • ulei de măsline - 45 ml;
 • drojdie proaspătă - 20 g;
 • făină - 215 g;
 • zahăr - 5 g.

preparare

Apa caldă la cald și se diluează zahărul în el. Se dizolvă drojdia în soluția îndulcită și se lasă activată (până când capacul de spumă apare pe suprafață). Apoi se toarnă soluția de drojdie la 100 g de făină și se lasă aluatul timp de o oră. Apropiați lingura, puneți-o pe o masă bine dărâmată, presărați făina și vârful. Apoi, începeți frământarea, turnând făina în aluat, dacă este lime. Cantitatea de făină poate varia în funcție de umiditatea sa, deci respectați principiul "câți vor lua" în acest proces. Aluatul finit este lăsat pentru a doua probă timp de o oră.

Dacă decideți să-l pună pe găluște cu cireșe aluat simplu, crema de branza sau orice alte umpluturi dulci, crește cantitatea de zahăr în rețetă.

Aluat alunecos pentru apa minerala vareniki

Aluat alunecos pentru apa minerala vareniki

ingrediente:

 • ape carbogazoase - 110 ml;
 • ulei vegetal - 35 ml;
 • făină - 190 g.

preparare

Înainte de a pregăti un aluat slab pentru vareniki, săturați făina și combinați-o cu sare. Se toarnă uleiul vegetal în făină și se adaugă o apă minerală rece aerată. Frământați aluatul, lăsați-l în frig timp de o oră și apoi rostogoliți-l.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 5.00 из 5)
Loading...
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

− 8 = 2

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: